SON 22 YILDA KARS'TA 91 ADET SU YAPISINI TAMAMLAYARAK ÇİFTÇİMİZİN TOPRAĞINA BEREKET, KAZANCINA DEĞER KATTIK.

4.03.2025 / Gösterim Sayısı : 108 / Arşiv

Tarihi dokusu, eşsiz doğası ve zengin kültürüyle Doğunun Hazinesi olan Serhat Şehir Kars'a yatırıma devam ediyoruz.
Son 22 yılda Kars'ta 91 adet su yapısını tamamlayarak çiftçimizin toprağına bereket, kazancına değer kattık.
Kars’ta son 22 yılda hizmete aldığımız 2 baraj ve 16 gölet ile 234,50 milyon m³ su depolama hacmine ulaştık.
Kars’ın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni depolama tesisleri inşa ediyoruz. Şu anda 2 barajın yapım çalışmaları devam ediyor. Bu barajların tamamlanması ile 30 bin 790 dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz.
İnşa ettiğimiz 1 sulama tesisi ile 6 Bin 900 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık.
Son 22 yılda tamamlanan 56 adet taşkın kontrol tesisi ile Kars şehir merkezi, 54 adet yerleşim yeri ve 11 bin 420 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır
Kars’ta Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında 4 adet proje tamamlanarak, 380 bin 10 dekar alan tescili, inşaatı devam eden işlerde ise 1 adet kısmi olarak 425 bin 10 dekar arazi tescili olmak üzere toplam alanda arazi toplulaştırma tescili yapılmıştır.
Kars'ta ekonomik geliri artıracak, milletimizin refah düzeyini yükseltecek, özetle “Türkiye Yüzyılı” idealimizi perçinleyecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.
Bu tesislerin yapımında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya şükranlarımı sunuyorum.